Museum Prinsenhof – campagne Pieter de Hooch

Van 11 oktober 2019 tot en met 16 februari 2020 presenteerde Museum Prinsenhof in Delft de tentoonstelling ‘Pieter de Hooch in Delft. Uit de Schaduw van Vermeer’. Met deze eerste overzichtstentoonstelling op eigen bodem kreeg Pieter de Hooch eindelijk de aandacht waar hij met zijn statuur recht op heeft. Na Johannes Vermeer wordt Pieter de Hooch internationaal beschouwd als de beroemdste Delftse meester van de Gouden Eeuw. In de tentoonstelling stonden de schilderijen die De Hooch in Delft heeft gemaakt (ca. 1652-1660) centraal: zijn mooiste binnenplaatsen en interieurs keerden terug naar de stad waar ze bijna 400 jaar geleden zijn geschilderd.

Klant: Museum Prinsenhof Delft

Looptijd campagne: 1 augustus 2019 t/m 10 februari 2020

Media-inzet: NPO Radio 1, 4, 5, ORN, Classic FM; TV West en TV Rijnmond en Prerolls op hun sites; Straat- en Stationsabri’s, Art Screens in Delft en Z-Holland; Advertentyies in Special Interest magazines en in cutluurladders dagbladen. De Gemeente Delft verzorgde een online display en SEA campagne.

Resultaat: record aantal bezoekers van ruim 90.000. Het laatste record stond op naam van ‘Vermeer komt thuis’ toen 57.000 bezoekers naar Delft trokken.

voel je vrij om contact met ons
op te nemen